Hoeveel RAM geheugen heb ik nodig?

Hoeveel RAM geheugen heb ik nodig in mijn laptop? Veel mensen vragen zich dit terecht af. Het RAM geheugen is een belangrijk onderdeel van je laptop.

RAM geheugen laptop

Je bent van plan om een mooie nieuwe laptop aan te schaffen, maar welke laptop past bij jou? Het RAM geheugen van een laptop heeft effect op de prijs. Een hoger RAM geheugen heeft een hogere prijs. Wat is het en welke grootte is voor mij voldoende? Dit is afhankelijk van je wensenpakket. Anders gezegd; wat wil je met je laptop voornamelijk gaan doen. Het RAM geheugen, ook wel intern geheugen genoemd, zorgt ervoor dat de processen van de laptop worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld het openen van een programma. Des te zwaarder het programma dat je wil gaan gebruiken, of het aantal programma’s dat je tegelijk wil gaan gebruiken, des te meer processen (taken) je laptop moet verwerken. Een groter RAM geheugen kan meer processen aan dan een lager type.

Hoeveel RAM geheugen laptop?

Zogenaamde zware programma’s, zoals een fotobewerkingsprogramma of een videobewerkingsprogramma vergen veel intern geheugen. Hou je van het spelen van games of vr-games? Ook dan zal je computer veel intern geheugen nodig hebben. Maak je hier allemaal geen gebruik van en wil je je laptop alleen gebruiken om teksten te typen en te surfen, dan heb je niet het hoogste RAM geheugen nodig. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk geven wij je advies over het RAM geheugen dat je het beste kunt kiezen.

 

 

 

Laptop 4 GB RAM geheugen

  • Geschikt voor tekstverwerken, surfen, video’s, etc. Het wordt echter aangeraden om te kiezen voor 8 GB voor een betere stabiliteit.

Laptop 8 GB RAM geheugen

  • Tevens geschikt voor het bewerken van foto’s en video’s.

Laptop 16 GB RAM geheugen

  • Tevens geschikt voor het spelen van games.

Laptop 32 GB RAM geheugen

  • Tevens geschikt voor (VR) games en het spelen van games in de hoogste kwaliteit / resolutie.