Wat zijn de beste gaming laptops van 2021?

Wat is het beste merk gaming laptop? Aan de hand van onze tests vertellen wij dit je graag. Waar moet je op letten wanneer je een gaming laptop gaat kopen? Er zijn een aantal zaken belangrijk. Bedenk waarvoor je de laptop gaat gebruiken, in dit geval games. Welke games wil je gaan spelen? Zijn dit games die veel of weinig geheugen gebruiken? 

Wat is de beste gaming laptop van 2021?

Zorg ervoor dat je een beeldscherm koopt met een verversingssnelheid hoger dan 120Hz. Games waarbij beelden snel veranderen, zoals schiet- of racespellen komen het beste uit op een beeldscherm met hogere verversingssnelheid. Dit voorkomt haperingen, dat erg vervelend kan zijn. Onderstaande laptops zijn populair en worden veel verkocht. Voor elk budget is er een passende laptop verkrijgbaar, zowel in de middenklasse als in het hogere segment. Bedenk vooraf waarvoor je de laptop wil gaan gebruiken en wat hiervoor de minimale vereisten zijn. Basisklasse, middenklasse en topklasse geven de snelheidsklasse aan.

Dit vinden wij de beste gaming laptops van 2021:

Gaming laptops 2021 MSI GL66 Pulse

MSI GL66 Pulse

Het beeldscherm heeft een verversingssnelheid van 144 hertz. Deze laptop heeft een Intel Core i7 processor en 16 gigabyte werkgeheugen. Ook te gebruiken voor zware programma’s als Adobe Premiere Pro of om jouw gameplay te streamen zonder haperingen.

Topklasse – Bekijk op coolblue.nl

Gaming laptops 2021 Asus ZenBook Pro Duo 15 OLED

Asus ZenBook Pro Duo 15 OLED

Video’s en foto’s bewerk je in 4K kwaliteit op het touchscreen van de Asus ZenBook Pro Duo 15 OLED. Werk zonder haperingen dankzij de Intel Core i9 processor en 32 gigabyte werkgeheugen. De Nvidia Geforce RTX 3070 videokaart zorgt ervoor dat je grafische projecten sneller renderen. Ook speel je games als Cyberpunk 2077 op de hoogste instellingen dankzij de videokaart.

Topklasse – Bekijk op coolblue.nl

Gaming laptops 2021 Lenovo IdeaPad Gaming 3

Lenovo IdeaPad Gaming 3

De NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart is krachtig genoeg om hoge framerates te halen. De AMD Ryzen 5 processor en 8 gigabyte werkgeheugen zorgen ervoor dat jouw games soepel blijven draaien. Voorzien van een verlicht toetsenbord.


Basisklasse – Bekijk op coolblue.nl

Gaming laptops 2021 MSI GE76 Raider

MSI GE76 Raider

De MSI GE76 Raider 11UH-061NL is een krachtige gaming laptop waarmee je de nieuwste spellen op de beste instellingen kunt spelen. Met een Intel Core i7 processor en 32 gigabyte werkgeheugen gebruik je zonder haperingen de zwaarste programma’s.

Topklasse – Bekijk op coolblue.nl

Gaming laptops 2021 Asus ROG Strix G15

Asus ROG Strix G15

Met de NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart speel je veel online games met minimaal 60 frames per seconde. Door het 16 GB werkgeheugen en de AMD Ryzen 7 processor verlopen dagelijkse taken soepel, zoals Photoshop en video’s bewerken.Middenklasse – Bekijk op coolblue.nl

Gaming laptops 2021 Acer Nitro 5

Acer Nitro 5

Met een 15,6 inch gaming laptop zoals de Acer Nitro 5 AN515-57-70M9 Intel Core i7 processor en 16 gigabyte werkgeheugen haal je voldoende capaciteit in huis voor de nieuwste games. De NVIDIA GeForce RTX 3060 videokaart in deze Acer zorgt ervoor dat je spellen zoals Fortnite en Call of Duty op de hoogste instellingen speelt.

Middenklasse – Bekijk op coolblue.nl

Gaming laptops 2021 MSI GF75

MSI GF75

Dankzij de NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart speel je de meeste online multiplayer games op hoge instellingen en met meer dan 60 frames per seconde. Met een tiende generatie i7 processor en 16 GB werkgeheugen stream je gameplay direct naar Twitch.

Topklasse – Bekijk op coolblue.nl

Gaming laptops 2021 Asus ROG Zephyrus Duo 15 SE

Asus ROG Zephyrus Duo 15 SE

Met de RTX 3060 videokaart speel je de nieuwste games als Cyberpunk 2077 in 4K met 30 frames p/s en in full hd met meer dan 60 frames p/s. Dankzij de krachtige AMD Ryzen 9 processor en 32 gigabyte werkgeheugen blijft het niet bij gamen alleen. Bewerk video’s, stream gameplay naar Twitch of open tientallen zware programma’s naast elkaar. 

Topklasse – Bekijk op coolblue.nl

Top 10 beste gaming laptops 2021

Wat zijn volgens ons team de 10 beste gaming laptops van 2021? Deze actuele top 10 wordt steeds voorzien van een update. In de top 10 staan de populairste gaming laptops van dit moment, met de beste beoordelingen.

Ben je op zoek naar de snelste gaming laptop? Bekijk deze hier >>

Welke punten zijn belangrijk wanneer ik een gaming laptop ga kopen?

 • videokaart
 • verversingssnelheid
 • jezelf afvragen welke games je wilt gaan spelen

Gaming laptop, welke videokaart?

Veel gaming laptops hebben een GTX of RTX videokaart. Lichtere games kunnen gespeeld worden op een GTX videokaart, bijvoorbeeld de GTX 1650. Wil je een gaming laptop waarmee je alle games kunt spelen, ook zware games en multiplayer games? Kies dan voor een RTX videokaart. Er is de keuze uit RTX 2060, 2070 en 2080 of RTX 3060, 3070 en 3080. Hoe hoger het getal, des te beter de videokaart is. Met de meest krachtige videokaarten kan je de zwaarste games in de hoogste instellingen spelen. De prijs is echter ook hoger, dus maak hierin een goede afweging. 

Welk merk?

Wat zijn de populairste merken en welke merken komen als beste uit de test? Aan de hand van verkoopcijfers en positieve reviews vinden wij onderstaande merken het beste:

 • Asus
 • MSI
 • Lenovo
 • HP
 • Acer

Samenvatting: waar moet je op letten?

Bij de aanschaf van een gaming laptop moet je letten op:

 • Afmeting scherm
 • Processor
 • RAM geheugen (intern geheugen)
 • Videokaart
 • Opslag (type)
 • Verversingssnelheid (bijvoorbeeld 144 Hz of 300 Hz)
 • Reflectie scherm
 • Kloksnelheid